Sivut

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Huh hellettä!

Posti oli kuljettanut minulle paketin, josta päältäpäin ihmettelin suuresti, mistä ihmeestä se tulee, kun en todellakaan ole tuollaisesta firmasta tilannut mitään enkä tunne tuollaita henkilöä. No, tietysti tunnen hänet. Neulomolainen Taimi lähetti minulle Tallinnanreissulla sovitut Novitan Tangofanit.

Pahoittelen huonoa kuvaa. Tarkoituksena olisi tehdä ennen ensi talvea lapsille siililapaset. Kenties sen työn saisi yhdistettyä KyJy-tempaukseen. Kaksista lapasista tulee varmasti riittävät 50 grammaa täyteen.

Viime päivinä aurinko on hellinyt meitä ja nautin täysillä ihanan lämpöisistä päivistä. Onneksi sain lapsille hiekkalelusäkin valmiiksi.
Säkistä tuli aika valtava ja leluja mahtuu paljon, mutta toisaalta niin oli tarkoituskin. Hiekkaleluja kun on kertynyt aika paljon eikä perusmuovikassi enää riitä. Säkkiin käytin langaksi Järbo Garnin Ladyä. Lankaa kului vajaa kolme kerää. Ohjeena mukailin Novitan sipulipussin ohjetta, jolla tein alun ja loput suunnittelin itse sen mukaan miltä työ missäkin vaiheessa näytti.


Tällä hetkellä työnalla on useampiakin töitä. Muutamia ikuisuusprojekeja joista kertoilen toisella kertaa ja muutama ehkä hiukan reippaammin etenevä. Kiireisin kaikista on lasteni hoitajalle lahjaksi tuleva Lumi-huivi, jonka päätin tehdä jostain vähemmän kutittavasta langasta. Ainoaksi ongelmaksi muodostui, ettei kaikista 32 kilosta lankaa löytynyt muuta kuin Novitan ticoticoa, joka oli riittävän sopiva lanka. Ehkä en vain osaa tehdä paksummista langoista ja villaiset oli kutittavuutensa vuoksi poissuljettuja. Tässä tämän hetkinen keskeneräinen tuotos ihailtavaksenne.
Värit vähän vääristyvät, mutta ihan kivannäköinen tulee. Mietin vain, tuleekohan työstä liian tumma? Lanka tuntuu vain niin tummalta ja käykö ruskea huivi kuinka hyvin juhlavaatteiden kanssa kesällä? Hankala sanoa, mutta kun ajattelen henkilöä jolle tämän teen, ei keltapunainen lanka oikein käy (jota siis löytyisi kaapista). Vielä on aikaa tehdä toinen koeversio, jos tämä ei olekaan mieleiseni.


Edellisen työn ohessa on tuloillaan pojalle pusero puro batikista. Työ on suoraan novitan Talvi 2010 lehdestä.
Seuraavana olisi vuorossa hihansuut, yläosa ja hihat. Melkein siis valmis. Ja luonnollisesti teen työn pyörönä, laiska kun olen, enkä jaksa yhdistellä yhtään ylimääräistä saumaa. Ja arvatkaas vain miten aion hihat toteuttaa :)

4 kommenttia:

 1. No niin, hyvä kun vinkkasit bloginaloituksesta, ehdinpäs ensimmäiseksi lukijaksi! Pohja tosiaan on hieman haastava, hieno kuva, mutta tekstejä hieman vaikea lukea. Saisko ton kirjotusalustan ihan omaksi osakseen niin, että toi ihana revontuli ei näkuis siitä läpi. Sais ehkä helpommin luettua? Ja älä sit kysy multa kuin se tehdään!!!

  VastaaPoista
 2. Just mienasin kysellä, kun olin ajatellut tehdä juuri noin kuin sanoit, mutta en löytänyt sellaista kohtaa. :) HOO, missää oot? Saat olla mun tekninen tuki!! :P

  VastaaPoista
 3. Joko bikinit on puikoilla? ;)
  -Sansui-

  VastaaPoista
 4. Suunnitteluasteella, joo joo, ei puikoilla :D

  VastaaPoista