Sivut

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hyvää uutta vuotta!

Joulunpyhät ja vuodenvaihde kuluivat vauhdilla, mitä muuta voikaan odottaa kun lomailee. Ennen lomaa ehdin suunnitella monenlaista ohjelmaa perheelleni ja itselleni, mutta niinpä niin, tuntuu ettei mitään ehtinyt oikein tehdä. Onnekseni lapset antoivat minun sentään istua neulomassa kiitettävästi. Nimittäin alle viikkoa ennen vuoden vaihdetta päätin, että vuodelle 2012 on saatava vielä miinuksia ja kauan työn alla ollut hameeni on valmistuttava. Niinpä päivät kuluivat tiukasti kerroksia laskien. Siitä valmistuikin tämä:

Vironvillasta tehty puikoilla 3.5mm. Ohjeena ravelrystä löydetty Claudia evilla. Lankaa kului työhön 256 grammaa. Aiemmin ajattelin, etten ikinä tee hametta neuloen, koska ne eivät vain istu päälläni kivannäköisesti. Nyt olen kuitenkin tyytyväinen, että  tein tämän hameen. Se on todella kiva päällä.


Vuoden 2012 aikana lankavarastoni oli tarkoitus pienentyä alle 30 kilon. No, lopputulos ei ollut ihan noin hieno, mutta niiden lankojen perusteella, jotka ovat olleet excel-taulukossani supisteluni olivat sentään miinuksella. Sain supistettua varastoani 528 grammaa. Ei mikään huipputulos, mutta sain pidettyä ostokseni aisoissa. Joten vuoden loppusaldoksi tuli 30,596kg.

Se mikä tästä koko lankavaraston supistelutavoitteesta tekee naurettavan on, että päätin penkoa loputkin eteisen lankakaapista, jonka jätin vuonna 2010 ensimmäisen inventaarin aikaan tekemättä. Oletin, että kyseinen kaappi sisältäisi muutaman virkkauskerän sekä pari keskeneräistä neuletyötä. Loppujen lopuksi päivitettyäni koko lankavarastoni, lisäten kaikki keskeneräiset työtkin saldoihin, sain lankavarastoni kooksi iloiset 37,031kg. Eli kevyet vajaa seitsemän kiloa lisää lankaa. Siinä vaiheessa karisi iloisesti haaveet uusien lankakerien ostelusta.

Kaapissani oli marinoitunut viime vuodesta niin iki-ihanaa novitan crystalia. Älkää kysykö miten olen sitäkin bling-bling -lankaa tullut ostaneeksi (niin paljon kun vihaankin kaikkea krumeluuria). Crystalista oli alunperin tarkoitus tulla hieno tuubihuivi, mutta kuinkas kävikään: huivin valmistuttua lanka oli aivan liian pistelevää ja kutittavaa. Ostin lankaa hiukan lisää ja muokkasin siitä hameen, josta tuli aivan hirveä. Marinoin työn kaapin perukalle, koska eihän nyt lankaa voi tuollaista määrää pistää suoraan roskikseen eikä tuosta langasta voi mitään tehdäkään. Nyt sitten kamalasti suurentunut varastoni sai minut motivoitumaan ja purin koko hamosen ja löysin onnekseni ohjeen lovikka-lapasista:

 Voiko viisivuotiasta tehdä onnellisemmaksi kunnon kimallelapasilla. Ja näitähän on luonnollisesti kaksin kappalein, kun viime torstain neuletapaamisessa hajamielinen minäni teki pelkkiä vasemman käden hanskoja. Hyvä puoli on, että ainakin lankaa kuluu :) Lapasten yhteisgrammamäärä on 186g. Nämä ovat nopeat neuloa, onneksi. Ja päätteleminen on yhtä tuskaa noiden kimalteiden takia. Näiden lisäksi olen saanut tehtyä samasta langasta hatun (jota kukaan ei luultavasti halua omakseen) ja työn alla on aikuisen koolla lovikat hatulle kaveriksi (lahjukseksi hatun ottamisesta vastaan).

Yksi ihqu työ on ollut esittelemättä, vaikka se on valmistunut jo reilusti viime vuoden puolella:
Nämä sukat ovat ylpeyteni. Ne saivat alkunsa viime keväänä. Ohjeen sukkiin on suunnitellut Nele ja lankakin on häneltä saatua. Kyseessä on Novitan nalle lanka, joka on ensimmäisen värjäilykokeiluni aikaansaamana saanut ihanan raikkaan värinsä.  Täytyy myöntää, ettei tämä pitsikuvio ollut minua varten ja sen takia työ venyi ja venyi, mutta kyllä siitä hieno tuli ja lämmittävät ihanasti talvipakkasilla!

Nyt olisi intoa päästä jatkamaan lukuisia ufoja, mutta tuo ah niin ihanainen crystal pitäisi saada ensin pois alta. Näyttäähän se lankasaldokin paremmalta näin heti alkukuusta, kun saa tuollaisen paksun langan pois varastosta. Kenties niistä ufoista voisi bloggailla tässä joku kerta, kun saa ne ensin kuvattua...

1 kommentti:

  1. Hehe, kaikki synnit vaan tilastoihin mukaan. Ei enää marinointia kaapin perukoilla! :D
    Crystalin päättelyyn vinkki: leikkaa ne helkutin paljetit pois siitä langanpäästä mitä yrität päätellä, säästät edes hieman hermojas...

    VastaaPoista