Sivut

perjantai 12. elokuuta 2011

Vihdoinkin

En ole sitten tahtonut kirjoitella hetkeen, kun tuntui, ettei ole mitään sanottavaa. Työt alkoivat ja neulontatahti hidastui huomattavasti. Siispä olen neulonut ja purkanut ja taas neulonut ja välillä miettinyt, että onkohan minulla mitään muuta elämää kuin työt ja neuleet. No, onneksi neulominen ei ole tuntunut mitenkään vaikealta tai työläältä, vaikka kaikki vapaa-aika onkin kulunut sen parissa. Mutta, mutta vihdoinkin. Sain valmiiksi ah niin ihanan puuvillapuseroni. Olen tehnyt sitä suurella rakkaudella ja silloinhan työ ei voi olla kuin täydellinen. Siksipä ehdin purkaa työn puoleen väliin päästyäni ja aloittaa alusta. Ja tämä työ on yksi kyjyistä, joten aikaahan ei olisi ollut säädellä monta viikkoa. Silti onnistuin kuluttamaan melkein puolitoista kuukautta työntekoon. Tosin ehdin siinä välissä aloitella kaikki muut 23 kyjy työtä. Mutta yritetäänpä päästä asiaan, tässä tämä ihana luomukseni:
 
Ohjeena oli Novitan Kesä 2010 lehden malli 13. Lankana oli Almiina 8/4, jonka tiheydeksi oli merkattu 27s=10cm. Minulla tuntuu olevan erittäin tasainen käsiala ja saan melkein kaikille langoille aina tiheydeksi 22s=10cm. Niin siis nytkin. Tästä syystä jouduin valitsemaan uudelleen mallin, jonka olin alunperin valinnut työlle. Luonnollisesti Novitan malli oli "hiukan" väljäksi mitoitettu, joten jouduin laskeskelemaan itse tarkat mitat, joiden mukaan työn tein. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Ehkä pituutta olisi saanut olla hieman enemmän, mutta se on pikkuseikka. Mutta hyvä tuli ja nyt on neljä kyjyä valmiina.

Ja niistä keskeneräisistä puheenollen. Niitähän riittää.
Työt ovat yhtenä sekamelskana ja melkein kaikista on valmiina vain aloitussilmukat. Työt menevät melkein tasan kahteen ryhmään; virkattaviin ja neulottaviin.
 
Olin ajatellut tehdä enimmäkseen neulottuja töitä ja vain muutaman virkatun, mutta jotenkin noita virkkaustöitä vain kerääntyi. Eipä siinä mitään pahaa ole, riitti puikotkin paremmin. Kaikkein ihaninta oli huomata kasatessani töitä kuvattavaksi, että en ole kangistunut muutaman yksittäiseen väriin, vaan töistä löytyy melkein kaikkea mahdollista ja niin värikästä. Sekin on hienoa, että olen ostanut lankaa ainoastaan yhteen työhön, valkoiseen virkattavaan liinaan. Tämäkin vain siitä syystä, että halusin aloittaa työn lomamatkallamme enkä ollut ottanut tarvittavia tarvikkeita mukaan. Tulipa hyvä tekosyy ostaa hiukan lisää lankaa :)

5 kommenttia:

 1. Aivan ihana paita ja tosi kivan värisiä aloituksia sinulla. Sinulla on kyllä mahtava itsekuri tuon langanoston osalta. Itse tajusin heinäkuun lopulla, kun löysin kaapista kassin, jossa oli kuukausi aiemmin ostettua lankaa eikä pienintäkään mielikuvaa mitä varten ne oli ostettu, että nyt on pakko hieman lopetella =D

  VastaaPoista
 2. Siis näihin töihin en ole ostanut lankoja, mutta kyllä sitä on muuten tälle vuodelle lankaa tullut ostettua jo melkein kahdeksan kiloa... Tiedä sitten siitä itsekurista :)

  VastaaPoista
 3. Terveisiä Tallinnasta. Ihana Kyjy-sekamelska, toivottavasti pysyt perässä mikä aloitus on mikä. Ai niin pitikös mun kommentoida noista paidanhihoista jotain...? ;D

  VastaaPoista
 4. Hieno on paita, onhan se jo livenäkin nähty. Ja varsin kunnioitettava määrä aloituksia :). Ei lopu työt kesken ei...

  VastaaPoista
 5. Kaunis paita :) Tsemppiä vain töiden loppuun saamiselle!

  VastaaPoista