Sivut

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Loma loppuu

Nyt voi sanoa olleen vauhdikas loma. Nyt ollaan kuitenkin oltu jo viikon verran turvallisesti Suomen kamaralla ja tilanne on rauhoittunut. Pikku poikamme voi hyvin ja on yllättävän kärsivällinen makailija. Ainakin vielä nautiskelee jatkuvasta elokuvatarjonnasta. Tottakai välillä hiukan kiukuttaa, kun ei pääse itse liikkeelle ja leikkiminen on makuuasennossa hankalaa. Kipsin takiahan joutuu makaamaan koko ajan.

Mutta oli kyllä aika hienoa päästä matkustamaan yksityislääkärilentokoneella neljän tunnin matka etelästä kotiin. Suosittelen kaikille pitämään vakuutukset kunnossa, senttiäkään en ole joutunut maksamaan ja vakuutusyhtiöön soitettuani ilmoittivat, että me maksamme sinulle vielä keskeytyneistä lomapäivistä päivärahaa. Ei nyt mikään suuri summa, mutta rahaa kuitenkin. Tälläisellä menopelillä lenneltiin pojan kanssa kotiin:
Aika pieni kone, mutta yllättävän tasainen kyyti. Koneen laskeutuminen oli kyllä hiukan hurjan tuntuista, mutta ajattelin vain, että miehistö kun on noin rauhallinen, täytyy kaiken olla kunnossa.

Näin niin kuin lankahamsterina tuliaisiakin oli tottakai tuotava. Löysimme yhden vanhan tutun kaupan lisäksi kaksi muuta, joista toisessa ehdimme vierailemaan. Sieltä oli tarkoitus ottaa valokuviakin, mutta se sitten jäi, kun tuli noita muutoksia aikatauluun.
Kauppa oli täynnä erilaisia nappeja, todella hieno valikoima ja päätöksenteko oli hankalaa. Lisäksi bulgarialaiset rakastavat akryylilankoja. Kaupan myyjä totesi kyseltyäni villalankoja, että villalankaa kyselevät vain turistit, jotka jostain syystä haluavat villaa keskellä kesääkin. Paikallisten mielestä akryyli on parasta, kun se ei nyppyynny ja pitää muotonsa, ettei veny muodottomaksi. Yritin ihmetellä eikö heitä haittaa langan hiostavuus, mutta myyjä vain kohautteli olkapäitään ihmetyksestä. Näin siis eroavat ajatukset eri maissa. Kuvan isokerä vihreää on akryyliä, pieni valkoinen on ohutt puuvillalankaa virkkaukseen ja mielenkiintoisimmat kerät eli Teddyt ovat 20% vuohen lankaa. Loput langasta ovat yllätyskyllä jälleen akryyliä.

Etsiskelin myös kovasti neulelehtiä ja uusia ohjeita. Anoppini oli ostanut minulle jo valmiiksi lahjaksi muutaman lehden ja löysin itsekin vielä pari lisää loman aikana.
Ainakin neuleharput pääsevät kurkkaamaan lehtiä ensi torstaina tapaamisessamme. Suurin osa ovat virkkauslehtiä, joissa ei tarvitse ymmärtää kieltä, kuvat riittävät mallien toteutukseen. Loput ohjeet jäävätkin odottamaan, kunnes bulgariankielen kielitaitoni paranee huomattavasti. Miehestänikään ei taida olla käännös apua, kun ei neulesanasto ole kovinkaan tuttua...

Lomani aikana työstin ahkerasti puuvillapuseroani. Ensimmäinen hiha on jo työn alla ja toinen siis puuttuu. Olen joutunut jättämään työn hetkellisesti takaa-alalle muiden kyjy-töiden aloitusten takia. Yhden uuden kyjyn sain valmiiksikin jo, tarpeeseen.
Neuloin pojalle kipsisukat. Siksi ovat siis eri kokoiset. Toinen tulee kipsin päälle nilkasta alkaen ja toinen terveeseen jalkaan polveen asti, josta kipsi taas alkaa. Nyt kun vielä löytäisin ne sukat, laitoin ne niin hyvään talteen, etten meinaa muistaa missä ovat. Ehkä ennen kylmiä ilmoja löytyvät.

Seuraavaan postaukseen olisi sitten tarkoitus saada kyjy-aloituksia ja keskeneräisiä listattua. Huomasithan oikeassa ylälaidassa olevan linkin, josta pääsee toiselle sivulle blogissani. Sieltä löydät listan valmistuneista ja aloitetuista kyjyistä. Yritän tulevan viikon aikana saada linkitettyä ne työt, joihin ohje löytyy netistä.

Lomailijat, jatkakaahan nautiskelua vapaistanne ja ne jotka palaavat arkeen kanssani huomenna, hyvää työviikkoa! Ei se töihin paluu voi niin kamala olla. Ainakaan minulle, joka palaan vanhaan työhöni kahdeksi päiväksi ja aloitan uuden työn keskiviikkona, jännää!

4 kommenttia:

 1. Huhhuh, hurjalta näyttää kyllä tuo matkantekovälineenne paluumatkalta. Onneksi kaikki on olosuhteet nähden hyvin. Lapset ovat niin hämmästyttävän sopeutuvaisia! Nähdään torstaina!

  VastaaPoista
 2. Onneksi oli vakuutukset kunnossa. Tuon koneen lennättäminen ilman olisi maksanut maltaita. Tapahtumarikas loma myöhemmin muisteltavaksi.

  VastaaPoista
 3. Muista ne kirjat jumboon torstaina

  VastaaPoista
 4. Meinasin kans viimepostauksen aikaan et toivottavasti oli vakuutukset kunnossa. Toi oli varmaan aika tyyris kyyti kotiin. Toisaalta, ei olis oikeen voinu tavallisellakaan koneella lentää... Odotan innolla illan tapaamista ja koko reissun tarinaa! Onnea uuteen työhön!

  VastaaPoista