Sivut

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Uutta ja vanhaa

Nyt se alkoi, loma! Viimeiset työpäivät olivat sellaista kiirettä, ettei aikaa jäänyt juuri neulomuksille, hyvä, että edes ehdin nukkua riittävästi. Töiden lisäksi oli kaikenlaista menoa. Kävimme perheen kanssa viikko sitten korkeasaaressa ihailemassa ihania lankamateriaaleja
 Kuvitelkaas kuinka hienon värisen lankakerän saisi harjattua tuosta karvat ja voi sitä pehmoisuutta. Ja aina voisin ottaa nallenkarvaa, ne pehmopakkaukset kun omistavat ihanan paksun pörröturkin.
Pahoittelen kovasti kuvien heikkoa laatua. Perheemme apukuvaajat olivat ehtineet tutustua kameraan myös linssin kohdalta ja kuvaajien sormenjälkitunnisteet tekivät kuvista hiukan utuisia.. Edellä mainitulla reissulla ehdin myös istahtaa hetkeksi alas ja työstää lastenhoitajallemme lumi-huivia, josta tuli lopulta yllättävän hieno, vaikka lankavalintani ei mielestäni osunutkaan ihan nappiin. Lankaa kului juuri alle sata grammaa.
Toinen kiirehditty työ kyjyn alta poies oli poikani pusero puro batikista. Tässä ylpeän paidanomistajan pusero:
Hän vetäisi onnellisen paidan päälle heti aamulla herättyään, harmi vain päivä oli helteinen eikä pitkähihainen akryylipaita oli kaikkein mukavin päälläpidettävä.

Nyt onkin uudet työt aloitettu heti juhannuksesta alkaen. Kaikista kiireistäni huolimatta olen ehtinyt saada viisi työtä vireille:
Ensimmäisenä Bavaria-virkkauksesta innostuneena aloitin itselleni kesäkassin Almiina 8/4 puuvilla-langasta. Ohuen ohutta lankaa, jota olen himoinnut kaapistani jo vuodentakaisesta Tallinnanreissusta asti, mutta en ole osannut päättä mitä siitä tekisin.
Toisena työnä heti juhannuspäivänä pyöröille loin suomisukkien silmukat. Tarkoituksena olisi käyttää neulomolaisten tekemästä sukkakirjasta yhtä ohjetta.
Tähän mennessä houkuttelevin työ tehdä ja siis eniten edistynyt työ on rippineulepusero, jota teen hmmm... vaihteeksi itselleni. Raidoitus tulee olemaan täysin itse suunniteltu raitageneraattoria apuna käyttäen. Värit puolestaan ovat määräytyneet puhtaasti mielihalujen mukaan. Kesäkuun alun Tallinnan lankamatkan yksi suurimmista vaikeuksista oli tehdä päätös Austermannin bambuvilla langan suhteen, mitkä kaksi eri väriä valitsisin. Kaikki sointuivat niin hyvin yksiin toistensa kanssa, mutta mitään en halunnut jättää pois. Niinpä pienenä hamsterina matkaan tarttui tietenkin kaikki kolme väriä. Ja kuolaan nyt jo paitaa päälleni vaikkei valmiina olekaan kuin helma.
Joulua rakastavana ihmisenä ja toivorikkaana jämälankojen kuluttajana päätin haluta lapsilleni jouluksi omat joulukalenterisukat. Sukkiahan siis tarvitaan yhteen kalenteriin 24. Ensimmäisen sukan tein yhdessä illassa. Sukkiin tulee siis menemään 24 päivää. Ja montakos päivää olikaan aikaa tehdä yhtä kyjy-projektin töistä? Noin yksi viikko. Siispä kaksi lastani saavatkin tyytyä yhteen yhteiseen kalenteriin ja äitinsä aloitti suunnitelmat tehdä mahdollisimman nopeita ja pieniä kyjy-projekteja. Onneksi minimirajat eivät ole 50g ja 250m suuremmat.
Viimeisin aloitukeni lankana on jälleen kerran Tallinnan tuliainen. Almiina 8/4 tämäkin ja siitä tulee, vaihteeksi, minulle itselleni puuvillapusero. Ohjeen pohjana käytän Novitan mallia 13 kesä 2010 lehdestä, mutta mukailen sitä hiukan omien mieltymysteni mukaisiksi.

Vielä aion yhden työn aloittaa ennen lomamatkalle lähtöä. Kesälomamme tuttuna rutiinina on koko perheen kolmen viikon ulkomaan matka anoppilaan. Siispä sosiaalinen elämä Suomessa on hetkellisesti unohduksissa ja osittain myös mahdollisesti blogipäivityksetkin, jos anoppilan koneeseen ei saa kytkettyä kameran piuhaa. Reissuun on myös haastavaa ottaa mukaan useampaa varsinkaan isoa käsityötä, joten nyt on kovaa pohdintaa siitä, minkä työn haluan matkaan ottaa ja ostanko/löydänkö mahdollisesti paikallisesta lankaliikkeestä lisää lankoja, joita en tietystikään aio ostaa, jotta voisin aloittaa jokusen työn myös lomalla. Hyvää kesää teille ihanat lukijani! Mieletöntä huomata, että ahkeria ja kiinnostuneita löytyy jo tässä vaiheessa noinkin monta, kun blogini on ollut melkein kuukauden pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti